Wonderful Indonesia

Bron Indonesia.travel

 

De onderwaterschoonheid van dit eiland heeft toeristen van over de hele wereld altijd verbaasd. Rijk aan zeeleven is de reden waarom dit eiland als magie is voor toeristen die komen en gaan. Koraalriffen worden onderhouden en prachtige soorten kleurrijke vissen zijn heel gemakkelijk te vinden op dit eiland in de regio Noord-Sulawesi. Dit eiland heet Bunaken Island, een van de vier eilanden in het Worldwide Bunaken National Park.

Locatie op het eiland Bunaken

Bunaken Island ligt in de baai van Manado, grenzend aan het eiland Manado Tua, het eiland Siladen en het eiland Mantihage. Administratief valt het eiland met een oppervlakte van ongeveer 8000 hectare onder de oppervlakte van Manado City.

Op weg naar Bunaken Island kunnen toeristen naar de haven van Manado City of Marina Harbor komen, die op slechts 10 minuten van het stadscentrum ligt. In deze haven liggen veel boten en snelle boten klaar om toeristen naar Bunaken Island te helpen. De huurprijzen voor boten variëren van IDR 900.000 tot IDR 2.500.000. Deze prijs is afhankelijk van de grootte van de gebruikte boot.

De volgende reis duurt slechts 30 minuten om aan te komen op dit eiland dat de trots van Indonesië is geworden. De pier van hout die zich uitstrekt tot 200 meter wordt een manier voor toeristen voordat ze voet zetten en dieper het Bunaken-eiland in gaan. Daarna wordt het strand met zwartachtig wit zand het landschap dat hier wordt gepresenteerd. Er zijn ook vissersboten en boten met toeristen netjes opgesteld alsof ze een andere attractie van dit eiland zijn.

Verderop staat een monument in de vorm van een langgerekt Bunaken-eiland. Er worden veel toeristen gezien die samen met het monument foto’s maken.

De schoonheid van het eiland Bunaken verkennen

Wandelen langs het strand wordt een leuke activiteit voordat je je in het blauwe zeewater stort. Het zien van scheepsbouw of het zien van de activiteiten van vissers die samenwerken om boten de zee in te duwen, is een gezicht dat je kunt zien als je hier een bezoek brengt.

Aan deze rand zijn er ook veel accommodatiefaciliteiten met internationale normen, toeristen hoeven alleen maar te kiezen naar welke herberg ze gaan. Ook de ligging varieert, sommige liggen aan de rand, andere op een heuvel.

Betoverende onderwaternatuur

Tevreden met het zien van de schoonheid van de top van het eiland, is het tijd om het onderwatergedeelte van Bunaken Island te proeven dat bekend staat als mooi. Heb of vergeet geen uitrusting mee te nemen, maak je geen zorgen, hier zijn veel verhuurdiensten voor snorkeluitrusting. Zelfs voor degenen die willen duiken, zijn er hier ook duiklessen compleet met instructeurs en duikuitrusting.

Wonderful Indonesia

De schoonheid van de koralen tot de onderwatervissen van Bunaken Island strekt zich uit achter het blauwe zeewater. Het heldere zeewater maakt zelfs verborgen koraalriffen goed zichtbaar.

Het koraalrif op dit eiland is heel uniek omdat het een muur of klif is die in de bodem uitsteekt. Hoe verder naar beneden, de schoonheid en rijkdom van de biodiversiteit van het eiland die in dit nationale park is opgenomen, zal beter zichtbaar zijn. Daarom zijn er veel duikpunten waar gedoken kan worden om de onderwaterschoonheid van dit eiland te zien. Zelfs vanwege zijn rijkdom is hier veel onderzoek gedaan.

Als aanvullende informatie, voor degenen die niet kunnen duiken, wees niet boos, want alleen door op het water te zwemmen, kun je de onderwaterschoonheid van Bunaken Island zien. Vergeet niet om visvoer te kopen bij de verhuur van snorkeluitrusting. Door voer te geven dat al in de hand is, wordt gegarandeerd dat de vissen hier dichterbij komen en je lijken uit te nodigen om met behendigheid te spelen.

Alleen al door het te horen, kun je je voorstellen hoe mooi het landschap op Bunaken Island is. Zorg ervoor dat je de kans krijgt om het live te zien. Voordat je daarheen gaat, is het een goed idee om Toeristische informatie over Bunaken te verzamelen op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *