Wonderful Indonesia

Bron: Unsplash

 

Solo of Surakarta is een stad in Midden-Java die bekend staat om zijn gebruiken en Javaanse cultuur die vandaag de dag nog steeds wordt bewaard. In 1946 werd de Surakarta Residency gevormd die verschillende omliggende districten omvat. Er zijn Surakarta City, Karanganyar Regency, Sukoharjo, Klaten, Wonogiri, Boyolali en Sragen.

 

Als je op vakantie gaat naar Solo, dan ben je op zoek naar cultureel en culinair toerisme. In feite zijn er rond Solo ook interessante natuurlijke attracties. Hier zijn 8 natuurlijke toeristische bestemmingen in het Solo Raya-gebied die u kunt bezoeken om uw vakantie te vullen. Bekijk dan onderstaande informatie!

1. Geopark Batu Seribu

In het zuiden van Surakarta City, precies in Sukoharjo Regency, zijn er toeristische attracties die niet algemeen bekend zijn bij toeristen. Batu Seribu Geopark is een natuurlijke toeristische bestemming op de hellingen van de Gajah Mungkur-heuvel, de hoogste top van de zuidelijke bergen.

 

Het pad naar het Batu Seribu Geopark is een behoorlijk bergopwaarts gebergte. Hier heb je uitzicht op de groene heuvels die nog steeds prachtig zijn. Daarnaast is het Batu Seribu Geopark ook uitgerust met een zwembad midden in weelderige bossen met bergwaterbronnen.

2. Grojogan Sewu

Wilt u frisse lucht vinden tijdens uw vakantie naar Solo, dan is Karanganyar de juiste plek om ervan te genieten. Hier zijn er veel toeristische bestemmingen, waaronder Grojogan Sewu, die op de hellingen van de berg Lawu ligt.

 

Deze 81 meter hoge waterval stroomt uit de waterbron van Mount Lawu. Er zijn twee ingangen om hier te komen met verschillende paden. Aangekomen bij Grojogan Sewu, kunt u genieten van de schoonheid vanaf de brug met uitzicht op de waterval of u kunt ook spelen in de natuurlijke rivier.

3. Bukit Sekipan

Sekipan Hill is een van de natuurlijke toeristische bestemmingen in Karanganyar Regency die momenteel door veel toeristen wordt bezocht. Sekipan Hill is opgenomen in een geïntegreerd toeristisch gebied, waar niet alleen natuurtoerisme, maar ook spannende game-attracties kunnen worden genoten.

 

Sekipan Hill heeft een vrij groot gebied met dennenbos, voorzien van fotospots, en een verblijfplaats met natuurlijke nuances. Daarnaast kunt u ook de sensatie van paintballen, joggen in een prachtige sfeer, paardrijden proberen.

4. Kebun Teh Kemuning

Wanneer u naar de hooglanden reist, is de meest voorkomende activiteit een reis naar theeplantages. Evenzo kunt u tijdens uw vakantie naar Solo de Kemuning Tea Garden in Karanganyar Regency bezoeken. Hier kunnen bezoekers uit de eerste hand het proces van het plukken van kwaliteitstheebladeren zien, en als ze geluk hebben, kunnen ze de theeplukkers helpen.

 

Kemuning Tea Garden is uitgerust met interessante fotospots. Als je Karanganyar van een hoogte wilt zien, kun je Ganduman Hill beklimmen, die zich in het theeplantagegebied bevindt.

5. Bukit Cumbri

Cumbri Hill ligt op de grens tussen Wonogiri Regency in Midden-Java en Ponorogo Regency in Oost-Java. Deze heuvel staat bekend als het land boven de wolken Wonogiri. Met een hoogte van 638 meter boven de zeespiegel, wordt Bukit Cumbri aanbevolen als een plek om te genieten van zonsondergang en zonsopgang op het oostelijke puntje van Midden-Java.

 

Klimmen naar Cumbri Hill kan 30-45 minuten worden gedaan met een bergopwaarts pad. Aangekomen op de top van de heuvel, zullen toeristen worden gepresenteerd met een prachtig uitzicht op de groene heuvels.

6. Gunung Besek

Niet alleen Cumbri Hill, Wonogiri heeft ook Mount Besek die niet minder mooi is. Mount Besek heeft een hoogte van 850 meter boven de zeespiegel en de beklimming kan in slechts ongeveer 20 minuten te voet worden bereikt.

 

Op de top van de berg Besek steekt een grote rots uit in de rand van de klif. Vanaf de top van deze rots kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende heuvels. Als je wilt kamperen, kun je een tent bouwen op een leeg land niet ver van de top van de heuvel. Sta vroeg in de ochtend op om te genieten van de zonsopgang vanaf de top van Mount Besek.

7. Bukit Mongkrang

Als je bergbeklimmen wilt oefenen voordat je naar een hoge berg als Lawu gaat, kun je proberen de Mongkrang-heuvel te beklimmen die zich op de grens tussen Karanganyar Regency in Midden-Java en Magetan Regency in Oost-Java bevindt. Deze heuvel met een hoogte van 2.194 meter boven zeeniveau is perfect voor beginners.

 

De klim naar de hoogste top van de Mongkrang-heuvel, bekend als de Mongkrang 2-tempel, duurt ongeveer 2,5 – 3 uur te voet. Op de top van Mongkrang Hill kun je de majestueuze Mount Lawu zien die lijkt te wachten om te worden beklommen.

8. Gunung Lawu

Voor klimmers is Mount Lawu een van de favoriete bergen om te beklimmen. Deze berg met een hoogte van 3265 meter boven zeeniveau ligt tussen Karanganyar Regency en Magetan Regency in Oost-Java. Van Gunung Lawu is bekend dat het de hoogste kraam van Indonesië heeft, namelijk Warung Mbok Yem.

 

Het beklimmen van de berg Lawu kan via 4 routes in twee verschillende regentschappen en provincies, namelijk Cemoro Kandang en de Cetho-tempel in Karang Anyar Regency, Midden-Java. Dan zijn er Cemoro Sewu en Singolangu in Magetan Regency, Oost-Java. De Cetho Temple-route is een favoriete klimplek omdat je door de uitgestrekte savanne kunt gaan en het pad vrij vriendelijk is.

Wonderful Indonesia

Surakarta heeft veel interessante dingen die leuk zijn om te ontdekken. Als u een vakantie naar Solo plant, neem dan de tijd om een ​​van de 8 natuurlijke toeristische bestemmingen in Solo Raya te bezoeken, ja. Kom op, maak uw vakantie naar Solo onvergetelijker door zijn natuurlijke schoonheid te zien!

Als je meer wilt weten over andere vormen van toerisme in Solo, kun je de informatie vinden op de website van Wonderful Indonesia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *