Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

De provincie Zuid-Sulawesi heeft een fantastisch toeristisch potentieel. Van het natuurlijke panorama tot het culinaire, het heeft zijn eigen specialiteiten die niet kunnen worden geëvenaard door andere regio’s in Indonesië. Niet veel mensen weten echter van de leuke en coole toeristische bestemmingen in Makassar.

Het publiek kent misschien alleen populaire toeristische plekken zoals Losari Beach en Trans Studio Makassar. Ook al zijn er niet een paar leuke plekjes en andere interessante bestemmingen om te bezoeken. Deze tours vinden niet alleen plaats in Makassar, maar ook in andere omliggende steden, zoals Gowa, Pangkep, Bulukumba, Jeneponto en vele anderen.

Benieuwd naar geweldige toeristische bestemmingen in Makassar en andere steden in Zuid-Sulawesi? Bekijk deze lijst die we hebben!

1. Kanipang-strand, Pinrang

Als u tot rust wilt komen, terwijl u geniet van een serene strandsfeer, kan Kanipang Beach in Pinrang een aantrekkelijke optie zijn. Op een strand met golven die niet onstuimig zijn, vergezeld van een zacht briesje onder een schaduwrijke kokospalm, plus een leuk moment om naar de zonsondergang te kijken, is het moeilijk om een ​​plek te vinden die zo mooi is als deze.

2. Leang Pa’niki-waterval, Gowa

De Leang Pa’niki-waterval biedt niet alleen een cool panorama, maar biedt ook een leuke sfeer om te ontspannen. Het water dat stroomt is erg fris en koud, precies goed om eronder te baden. Maar je moet alert en voorzichtig zijn als de waterafvoer hoog genoeg is, omdat de stroming sterk zal zijn.

Locatie: Rannaloe, Bungaya, Gowa Regency, Zuid-Sulawesi

3. Apparalang, Bulukumba

Achter de stevige kliffen van Apparang ligt een prachtig strand dat je moet bezoeken. De onderwaterwereld is ook cool, iets wat je niet mag missen als je daar komt.

Niet alleen dat, er zijn ook een aantal fotoplekken in het leven geroepen door bewoners om reizigers die graag selfies maken in de watten te leggen. Het panorama van de kliffen en de blauwe open zee is moeilijk niet vast te leggen.

4. Tama’lulua-waterval, Jeneponto

Deze waterval is er een die behoorlijk populair is in Zuid-Sulawesi. De grote waterafvoer en de bovengemiddelde watervalhoogte zijn de kenmerken van deze Tama’lulua-waterval in Jeneponto.

Een andere factor die u kan overtuigen om een ​​van de toeristische bestemmingen in Makassar te bezoeken, is de ongerepte natuur. De groene bomen maken de reis naar de locatie erg leuk en verfrissend.

Locatie: Bontomanai, Rumbia, Jeneponto Regency, Zuid-Sulawesi

5. Batu Lappa, Barru-district

Batu Lappa betekent gestapelde steen, en met de toevoeging van stromend water erop, evenals prachtige natuurlijke panorama’s, is deze toeristische bestemming in Barru Regency nu trendy geworden in Zuid-Sulawesi.

Het gebrul van het water van de waterval en het natuurlijke panorama zijn de belangrijkste redenen om van de sfeer op deze locatie te genieten. Maar wees voorbereid, ja, het kost wat moeite om van dit bijzondere uitzicht te kunnen genieten.

Locatie: Batulappa Hamlet, Tompo Village, Barru District, Barru Regency, Zuid-Sulawesi Provincie

6. Attracties Lemo en Londa, Makale, Tana Toraja

Begraafplaatsen kunnen ook worden gebruikt als toeristische bestemmingen. Ongewone landschappen zijn de belangrijkste reden waarom deze stenen graftour in Tana Toraja moet worden opgenomen in uw reisschema voor een bezoek aan Zuid-Sulawesi.

Lemo Cemetery is een begraafplaats op een rotsklif in Tana Toraja. De nuance is best eng en mystiek, maar geeft een exotisch beeld. Vergeet niet om altijd respectvol te zijn bij het bezoeken van deze locatie, OK!

Locatie: Lemo en Londa, Noord-Makale, Tana Toraja Regency, Zuid-Sulawesi

Wonderful Indonesia

7. Parigi Dam, Malino Axis, Gowa

Wie had gedacht dat er in Zuid-Sulawesi zo’n Instagenic-dam was. Als je het wilt vinden, kun je rechtstreeks naar Gowa gaan, om precies te zijn, naar de Parigi-dam, Poros Malino.

De natuur rond de dam biedt al een cool uitzicht op de dam, met de textuur van gebouwen met meerdere verdiepingen, en is ook prachtig. Je kunt hier ook natuurlijke, groene en verfrissende tinten krijgen.

Locatie: Asana Hamlet, Parigi dorp, Tinggi Moncong subdistrict, Gowa district, Zuid Sulawesi

Nadat u de toeristische bestemmingen hierboven kent, kunt u ook tevreden zijn met een bezoek aan Makassar. Als je nog andere informatie over toerisme in Makassar nodig hebt, kun je die zoeken op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *