Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Papoea heeft veel toeristische attracties die bekend staan ​​als de meest exotische plaatsen om te bezoeken. De natuurlijke schoonheid is ongetwijfeld zeer aantrekkelijk voor toeristen van overal. Raja Ampat is een van de populaire toeristische iconen van Papua. De natuurlijke schoonheid van Raja Ampat waardoor veel toeristen meerdere keren komen. Dus voor degenen onder u die het nog nooit hebben bezocht, moet u Raja Ampat invoeren als uw volgende bestemming. Overweeg als een vorm van vakantievoorbereiding aanbevelingen voor typische Raja Ampat-souvenirs die geschikt zijn als souvenir. Volg deze recensie tot het einde om de meest aanbevolen plaatsen te vinden om andere souvenirs te kopen, zoals eten, kleding, wandkleden en geneeskrachtige planten.

Noken

Noken is een tas gemaakt in Papua en alleen daar te vinden. Noken-tassen worden gemaakt door met draad te breien en het duurt niet lang voordat de vakman klaar is. Ook de manier van dragen van deze tas is zeer uniek, namelijk door de kleding op het hoofd van de gebruiker te plaatsen. Heel uniek toch? UNESCO heeft de Noken-tas zelfs tot werelderfgoed gemaakt. Van oudsher hebben inheemse Papoea’s Noken gebruikt om knollen te vervoeren en nu zijn ze omgetoverd tot unieke en modern ogende souvenirs. Om een ​​Noken-tas te kopen, stelt u een budget op vanaf IDR 100.000 tot IDR 500.000 per stuk. Bezoek de Lion Art-outlet, want daar is de meest aanbevolen plek die tassen verkoopt met zeer coole ontwerpvariaties.

Papoea Batik

Je denkt toch niet dat Papua ook batik maakt met een kenmerkend motief. Papoea-batik is een van de souvenirs waarop toeristen jagen. Papoea-stijl batikmotieven zijn erg synoniem met paradijsvogels. De opvallende kleur van batik geeft een uitgesproken indruk die er vol geluk uitziet voor iedereen die het draagt. Naast het patroon van de paradijsvogel is er ook een motief dat de cultuur van de Asmat-stam draagt. De nuances van deze batik zijn zeer onderscheidend met terracotta en aardekleuren. Waar is de aanbevolen plaats om Papoea-batik te kopen? U kunt komen naar Jalan Sam Ratulangi, subdistrict Klasuur, Sorong. Op deze plek vind je lokale batikontwerpen in een moderne stijl. Ook hier variëren de soorten batikdoeken, van geschreven batik tot bedrukte batik.

Parel

Parels zijn Papoea-souvenirs die het meest gewild zijn bij toeristen. Papoea zelf is een van de regio’s in Indonesië die veel parels produceert. Zelfs nu is het een superieur product geworden en het levensonderhoud van de bevolking. Daarnaast worden Papoea-parels ook veel geïmporteerd in Japan, Australië en Singapore. De beste parels worden geproduceerd in de Zuidzee van Raja Ampat die wordt erkend als de beste kwaliteit ter wereld. Naast snorkelen in Raja Ampat, kun je hier ook parelteelt zien. Elke 6 maanden kunnen de parels die met succes worden geoogst in Raja Ampat 150 duizend korrels bereiken. Voor degenen onder u die parels willen kopen, kom rechtstreeks naar Raja Ampat. Omdat er een productiecentrum is. De prijs van deze parels varieert van IDR 40.000 tot IDR 500.000, afhankelijk van de grootte en kwaliteit.

Tifa Muziekinstrumenten

Tifa is ook een van de typische Papoea-souvenirs in de vorm van een muziekinstrument. Tifa Papua’s muziekinstrument is gemaakt van dierenhuid voor het topje. Terwijl de bodem is gemaakt van houtsnijwerk. De vorm is zeer uniek en gevarieerd omdat er in een set tifa-muziekinstrumenten groot, medium en klein zijn. Je kunt een set tifa-muziekinstrumenten kopen die in je favoriete kast kan worden weergegeven of ook kan worden opgehangen. Kom gewoon naar de Hamadi Jayapura-markt om dit ene souvenir te kopen. Daar kun je ook andere souvenirs kopen, variërend van goedkoop tot duur.

Houtsnijden

Papua heeft een heel groot bos vergeleken met het eiland Borneo. Daarom is houtsnijwerk een van de typische Papoea-souvenirs die ook sterk wordt aanbevolen. Dit unieke Papoea-souvenir is ook uit hout of schors gesneden. Als je een typisch Papoea-schorssnijwerk wilt kopen, is het onvolledig als je niet alle Asmat-bontmutsen koopt. Deze souvenirs kunnen thuis worden uitgestald en zullen het huis zeker curistisch maken. Zoek naar unieke houtdessins en kwaliteitshoutsoorten zodat ze niet snel beschadigd raken en verweren. De prijs van deze prullaria kan oplopen tot miljoenen roepia’s vanwege hun schoonheid. U kunt een bezoek brengen aan de meest populaire souvenirwinkels, zoals Lio Art Papua, dat zich op Jalan Merdeka Kota, Manokwari bevindt.

Wonderful Indonesia

Naast souvenirs in de vorm van typische Raja Ampat-artikelen, kun je hier ook eten en kruidengeneesmiddelen mee naar huis nemen. Van Abon Roll brood, taro chips snacks, sago martabak, tot een plant vol voordelen, namelijk mierennesten. De diversiteit aan souvenirs van Raja Ampat is bijna hetzelfde als de diversiteit van de toeristische bestemmingen. Vind aanbevelingen voorkeursattracties in Raja Ampat door Wonderful Indonesia te bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *